HISTORIE OG AVLSMÅL

Ghana DH 2071 f. 1978 er importeret fra Alvsforbundet Zweibrücken i Rheinland-Pfalz-Saar efter at have fået tildelt statspræmie.

GHANA
I 1983 indkøbte jeg den ifolede statspræmierede hoppe Ghana i Hugo Simon's hjemby Weisenheim am Sand. Hun var placeret som nr. 2 i sin rideprøve. Hendes søster Elfe blev i 1980 bedste hoppe i Rheinland-Pfalz-Saar.

I mere ned 25 år har jeg avlet heste, der nedstammer fra Ghana og hendes datter Guinea, og målet at forene avlssikkerhed med et højt konkurrence potentiale er i høj grad indfriet.

GUINEA
Indtil nu er Guinea bl.a. mor til bronzemedalje-hopperne Ginger og Grace, samt til sølvmedaljehoppen Kristiansmindes Gazelle, en S-springhest: Geneve og en S-military hest: Galathea. Ghana er mor til RTS Gallion, der er A-hest i dressur, og i 2008 modtog Ghana en guldmedalje for afkom.
Alvsmålet bliver løbende justeret efter den nyeste forskning, hvorfor Ghanas hoppelinie nu er opdelt i en spring- og en dressurlinie. Casa Bagge har valgt at gå viedere med avl af dressurheste.

Hingste vælges derfor nøje efter deres gangformåen, men egenskaber som ridelighed og temperament vægtes lige så højt som gangarterne, da vi mener det er de egenskaber, der tilsammen skaber høj indlæringsevne, og at det er sjovere og lettere at opnå resultater med ”positive” heste.
For at styrke avlen af dresssurheste ydedrligere købte vi i år 2000 avlshoppen Ravenna, der er ud af en af Tysklands bedste præstationsstammer (Dolenfürstin) hos familien Pape i Hemmoor.

Læs evt. mere på:
www.hengststation-pape.com


Grandus
Ghanas far er hannoveranerhingsten Grandus (Graphith/Gotthard) opdrættet af Günther Pape i Hemmoor. Grandus var Zweibrückens helt store avlsmatador i 70-erne og storproducent af statspræmierede hopper.


Elfe
Ghanas søster Elfe (Einstein/Wünsch II) blev i 1982 bedste hoppe i Rheinland-Pfalz-Saar og senere mor til S-springhesten Wassia II efter Wörth.


Wörth

Ghana var i 1983 ifolet med hannove-ranerhingsten Wörth, (Woermann/Efendi); som var Grandus´ efterfølger og producet af adskillige gode springheste bl.a. til Hugo Simon.


Bugatti Hilltop.

Ravennas helbror: Bugatti Hilltop (se: www.hilltopfarminc.com) blev i 2000 kåret i Verden som præmiehingst og vandt derefter sin HLP med 140 p.i dressur. Allerede i 2003 deltog han i Bundeschampionatets finale for 5-års dressurheste under Michael Klimke.