GHANA

GHANA afkomssamling bedømmes med guld

I 2008 blev Ghana tildelt guldmedalje for afkom. Samlingen efter hende var 3 hopper i 3 generationer: ERDS Guinea, 23 år gammel ifol med Sir Shutterfly, dernæst  EBRDH Ginger med hingsteføl Gaudi efter Florencio, ifol med Hofrat og tilsidst SRDH Geisha med hoppeføl efter Zardin Firfod ifol med Doolittle. Geisha deltog 07 i DSA-dressurfinalen for 4 års heste.

Beskrivelse: "Meget ensartede hopper af særdeles god type. Kønt hoved og velansat hals. Lang, skrå skulder. Velmarkeret manke. God smidig overlinie. Velformet kryds. Lemmerne er passende føre og tørre. Bevægelsen er særdeles god i skridt. Særdeles god og smidig trav. (Hoppefamilien har produceret både nationale og internationale konkurrenceheste, medaljehopper og kåret hingst)."

I 2008 var der i Danmark i alt 88 heste i Danmark, som nedstammede fra RDH Ghana 2071.

GHANA Grandus/Wunsch II) er mor til Guinea og mormor til Ginger
Ghana, som er statspræmieret i Tyskland, købtes til Danmark i 1983. Ghana var da drægtig med datteren Guinea. Ghana er efter Grandus, opdrættet af Günther Pape, Hemmoor. Grandus var på det tidspunkt Rheinland Pfalz-Saar's mest succesfulde hingst.
Ghana afsluttede sin hoppe-rideprøve i Tyskland som nr. 2 i regionen.
Udover Guinea er Ghana bl.a. også mor til skuets bedste hingsteføl i 1993 RTS Gallion (e. Cammerlengo). Avler RTS Roskilde. Han er A-hest i dressur. se foto herunder Ghana har point til Elitehoppe status.

Ghanas halvsøster Elfe (e.Einstein) blev i 1980 bedste hoppe på en af kåringspladserne i Rhein-Pfalz-Saar og Elfe's datter – Wassia (e. Wörth) er en succesrig int. S-springhest.
Det er Elfe, der fører familiens blod videre i Tyskland. Hun er blevet tildelt elitestatus på grund af de særdeles gode afkom hun har lavet. 

Ghanas familie i Tyskland stammer oprindeligt fra Mecklenburg Vorpommern, idet stam- hoppen Amsella blev importeret til hannovaraner området i 1960erne. Ret hurtigt herefter blev Amsel- la solgt til Rheinland- Pfalz, og her blev hendes hoppeføl: Wanja efter Wunsch II født.

Amsella og Wanja som føl ses på fotoet til venstre og på fotoet til højre ses Wanja som 3 års ved hoppekåringen, hvor hun blev "bedst bedømte hoppe" selvom hun ikke havde fuld stamme; derfor blev WANJA indført i stambogen i Zweibrücken.

 

Amsella fik ikke mere end 3 føl, og i en alder af 16 kom hun i ridning. Hun opnåede her placeringer og sejre på M niveau i springning. 

I Tyskland har hoppestammen primært efterladt sig afkom indenfor military og springning. Bedst kendt er S-hesten i spring: Wassia e. Wörth og Elfe, se foto herunder i midten.

 

Amsellas efterkommere i Danmark.

I Rheinland-Pfalz-Saar har kombinationen Wörth/Grandus vist sig at være meget avlssikker. Guinea, som er Ghanas første føl, er netop af denne kombination, og det viser sig også, at der kommet rigtig mange gode avlsheste og konkurrenceheste heraf: 1 kåret hingst, 4 medaljehopper , 2 S-heste i spring og military samt 1 A-hest i dressur.

 

A-hest dressur RTS-Gallion
e. Camerlengo og Ghana.

S-hest Galathea I Military
e. Picasso og Guinea. 

S-hest i spring Geneve
e. Schwedengruss og Guinea

 

Ginger e. Michelangelo og Guinea (Bronze)

Grace e. Peter Pan og Guinea (Bronze)

Gazelle e. Heraldik xx og Guinea (Sølv)

 

Kåret hingst Gagarin. Mor: Ginger (Bronze)
e. French Kiss, reservefløjhingst med præmie. Vinder af 30 dages prøve i dressur. (Bronze)

Geisha (Sølv) e. Abanos Mor, Ginger,
deltager i finalen i 4 års dressurchampionat